Saturday, February 03, 2007

Rune Bech forlader TV2 Interaktiv


TV2 og dets direktør for interaktivt indhold og tjenester, Rune Bech, har besluttet at ophæve samarbejdet. Ifølge TV2 sker det på grund af uenighed om den fremtidige strategi.


"Rune Bech har gjort et kæmpe pionerarbejde for TV2 og bragt os ind i den interaktive verden. Senest har han stået i spidsen for at løfte trafikken på tv2.dk. Vejen til at blive nummer ét kunne direktionen og Rune Bech ikke blive enige om, og det er, hvad det er," siger TV2's programdirektør, Palle Strøm.


Selv siger Rune Bech, at han ønsker at vende tilbage til livet som internet-entreprenør for at realisere nogle idéer, han har liggende i skrivebordsskuffen. Før Rune Bech kom til TV2, var han stifter og bestyrelsesformand i internetsuccesen Netdoktor.

Friday, February 02, 2007

Haederspris til JPs erhvervsportal - epn.dk


Efter kun fire måneders eksistens har Morgenavisen Jyllands-Postens erhvervsnetportal epn.dk ikke alene skabt rekord med over 200.000 unikke brugere hver uge, men har også gjort sig fortjent til den årlige hæderspris fra Danmarks Journalisthøjskoles netbaserede månedsmagasin eJour.

Det er fjerde gang, Danmarks Journalisthøjskoles netavis uddeler eJour-Prisen, og formanden for priskomitéen, lektor Helle Nissen Kruuse, fremhæver, at epn.dk »med moderorganet Jyllands-Postens velkendte egensindighed har introduceret et netmedie, der er tindrende professionelt i sin bedrevidende tro på mediets berettigelse, ja forpligtelse til at redigere ud fra en næsten arrogant vi-ved-bedre-attitude.«

Baggrunden for disse djærve bemærkninger er, at EPN.dk slet ikke benytter den tovejskommunikation, der ellers betegner de nyere metmedier: Ingen blogs, ingen wikis, ingen debatter eller kommentaradgang, ingen brugergenerering eller lignende. Derimod den rene formidling af hurtigst mulige relevante tekstnyheder til en klar målgruppe.

God netjournalistik
Det officielle kriterium for prisen, der foruden et diplom og et logo omfatter et kontant beløb på 10.000 kroner, er, at modtageren skal »repræsentere god netjournalistik i skandinavien og vise journalistik med noget på hjerte fortalt i en form, der udnytter nettets styrke og inspirerer andre.«

Dette kriterium lever epn.dk til fulde op til, siger Helle Nissen Kruuse, som oplyser, at 15 andre danske og norske netmedier var indstillet til prisen.

Internetredaktør Jørgen Schultz-Nielsen, Morgenavisen Jyllands-Posten, udtaler:

"Fra dag 1 har læserne kvitteret med et stort besøgstal, der gør epn.dk til Danmarks største erhvervssite. Nu får vi en pris for det journalistiske set-up og indhold. Det er i sidste ende på journalistik på nettets præmisser, vi konkurrerer med andre erhvervssites. På den baggrund er vi naturligvis stolte af at modtage prisen fra Danmarks Journalisthøjskole".

Rektor Kim Minke, Danmarks Journalisthøjskole, vil i eftermiddag overrække prisen ved et arrangement i Morgenavisen Jyllands-Postens bladhus i Århus.

Thursday, February 01, 2007

A-Pressen køber flere medievirksomheder


Mediawatch, Newspaq og Vermø Gruppen kommer nu under vingerne hos fagbevægelsens mediekoncern A-Pressen.

Den nye og offensive strategi skal ændre markant ved seks års dvale hos LOs mediekoncern, A-Pressen. Flere opkøb er i vente, og dermed skal den underskudsgivende virksomhed vendes til plus, skriver Børsen.

"Opkøbene markerer en strategiændring. De seneste år har vi skulle bevise over for bestyrelsen, at vi er etableret på et fornuftigt grundlag og ikke pludselig giver store underskud igen. Derfor har vi ikke haft en investeringspolitik, men det har vi nu," siger Bjarne Salomonsen, adm. direktør i A-Pressen.

Det er seks år siden, at A-Pressen måtte lukke dagbladet Aktuelt med et stort underskud og krav fra LO om, at A-Pressen fremover skulle drives på forretningsmæssige vilkår - og ikke med store tilskud fra LO. Det sidste tilskud var i 2001 og på 100 mio. kr. til Aktuelt og de øvrige aktiviteter.

I 2006 lå omsætningen på 52 mio. kr. Og de sidste tre år har A-Pressen leveret et resultat på omkring 0.

Labels: , , , ,