Wednesday, January 16, 2008

Sun sluger database-succesen MySQL


Sun Microsystems kaster sig for alvor ind i kampen på det lukrative databasemarked med sit friske storindkøb af open source databasen MySQL, som Sun netop har lagt ca. én mia. dollar (ca. fem mia. kr.) for.

Med investeringen skyder Sun - der er verdens tredjestørste producent af servere - sig direkte ind på det 15 mia. dollar store databasemarked og lægger op til kamp mod IT-dominanter som Oracle og Microsoft.

For MySQL er en lækkerbidsken med et vidt forgrenet globalt rodnet og en kundeliste, der bl.a. tæller Facebook, Google, Nokia og China Mobile. Sun satser på at drage stor nytte af den succesrige udrulning af MySQL-databasen.

Øger værdi væsentligt

"MySQL vil bringe synergier til Sun, som vil ændre softwareindustriens landskab i og med My SQL's open source database indarbejdes i mere traditionelle applikationer og selskaber," oplyser Sun Microsystems onsdag i en meddelelse i forbindelse med annonceringen af overtagelsen af MySQL, hvis samtlige 400 ansatte ryger med i købet og ind i Sun.

Ledelsen påpeger, at integreringen med Sun vil øge MySQL's kommercielle værdi væsentligt - bl.a ved at sælge MySQL via Sun's salgskanaler.

"Dagens opkøb stadfæster Suns's position i centrum af den globale Web-økonomi," siger Sun Microsystems topchef, Jonathan Schwartz (foto).

Hos MySQL påpeger adm. direktør Marten Mickos, at ægteskabet mellem MySQL og Sun "repræsenterer en enorm mulighed for brugere og organisationer af alle størrelser, der vil have innovation, vækst og valgmuligheder."

Købsaftalen indebærer, at Sun betaler ca. 800 mio. dollar kontant i bytte for alle MySQL's aktier og lægger yderligere ca. 200 mio. dollar i optioner. Handlen ventes afsluttet i slutningen a tredje kvartal - eller starten af Sun's regnskabsmæssige fjerde kvartal i 2008.

***