Friday, October 26, 2007

Freeway vinder New Media Days hovedpris

Den samlede danske branche af nye medier kårede onsdag aften Årets Nye Medie 07, og Juryens Ærespris uddelt.

Juryens Ærespris gives til ’en person eller et team, som har taget et initiativ eller kæmpet for en sag, der har gavnet de nye medier og som fortjener et skulderklap’. Og prisen gik til Freeway, fordi ”de med deres indsats har været med at skabe nogle af Danmarks største internet-medier,” lyder det i en pressemeddelelse.

Freeway arbejder inden for netmedier og står bl.a bag Dating.dk, Arto, og Trendsales og har arbejdet intensivt med opstart og vækst af netvirksomheder i mere end 10 år.

Folkene bag Freeway-gruppen er Morten Wagner Jr., Morten Wagner Sr., Henrik Bach og Peter Sønderby.

Årets nye medie

Prisen for Årets Nye Medie blev uddelt i går aftes til Boliga og foregik ved en afstemning blandt deltagerne. De nominerede medier var: Jaiku - mikroblogging, der kombinerer instant messaging med sms.ZYB - samler informationerne fra din mobil ét sted.Boliga - boligportal, der samler alt indhold fra boligsites og skaber gennemsigtighed på boligmarkedet.Octoshape - streaming-selskab, der sælger teknologi til at lave bedre billedkvalitet ved lavere båndbredde.Polar Rose - svensk/dansk initiativ på markedet for billedsøgemaskiner.Joost - samler videoindhold og skaber højt opløseligt tv på nettet. New Media Days 07 havde over 700 deltagere og foregik i Tappehallerne i Hellerup, København. Loungearrangementet og prisuddelingen foregik på natklubben K3 i København. New Media Days arrangeres af New Media Days sekretariatet samt styregruppen bestående af repræsentanter fra hhv. DR, DDF (Danske Dagblades Forening), DMF (Dansk Marketing Forum), MEDIERNE (Danske Mediers Forum), FDIH (Foreningen for Distance- og Internethandel) og FDIM Foreningen af Danske Internet Medier.

***