Friday, March 17, 2006

Nyt livsstilsmagasin på nettet

Tuesday, March 14, 2006

Mediemogul: Nettet flytter på magtbalancen

POL.DK: Rupert Murdoch, der sidder tungt på nogle af verdens største aviser og tv-stationer, opfordrer sine kollegaer til at satste på internettet. Han har selv brugt ti milliarder på nettets mest populære website.

Aviser og tv-stationer bliver nødt til at forandre sig. Ellers bliver de udraderet af internettet.

Det fastslår mediekongen over dem alle Rupert Murdch. Han ejer en stribe aviser som New York Post, The Sun og The Times of London.

Derudover har han kontrollen over News Corp, som ejer 20th Century Fox film studios og Fox News.

Avisejerne trues på brødet

»Magten flytter sig væk fra den gamle elite i vores industri - redaktørerne, chefredaktørerne og lad os se det i øjnene ejerne«, sagde den australsk/engelske mediemogul ifølge Reuters dagen efter sin 75-års fødselsdag i en tale for en forening af udgivere i London:

»I dag er én af vores største udfordringer at forstå og gribe mulighederne på nettet. Det er en kreativ, destruktiv teknologi, der stadig er i sin barndom, men som fornyr alt på sin vej«.

Ejer af Myspace.com

At udtalelserne ikke kun er ren snak, understreges af, at Rupert Murdoch sidste år betalte knap ti milliarder kroner for Myspace.com og to andre netselskaber.

Myspace.com har 21 gange så meget trafik som søgemaskinen Google og får én million nye brugere om ugen.

I dag ligger 20 procent af medieforbruget online, alligevel er reklamekronerne ikke fulgt med i samme takt.

Men det er ifølge Murdoch kun et spørgsmål om tid før økonomien siver væk fra aviser, radio og fjernsyn og over til medierne på nettet.

»Aviserne bliver nødt til at tilpasse sig kravene fra deres læsere, der forlanger nyheder og sport fra en bred vifte af platforme: hjemmesider, iPods, mobiltelefoner og bærbare«, siger Rupert Murdoch.

Sunday, March 12, 2006

Offentlige netsider virker kun i Internet Explorer