Tuesday, February 14, 2006

Få Google Gmail til virksomheden - og spar it-afdelingen væk


ING.DK: Nu kan virksomheder ansøge om at få Gmail-konti til samtlige brugere af et domæne. Google Gmail-service udvider med endnu en speciel betaudgave.

Virksomheder eller andre organisationer, der er ved at drukne i antallet af email kan nu "outsource" emailadresser i ét hug til Google. Dermed kan hver ansat i virksomheden få sendt sin post til en Gmail-konto med plads til 2,5 GB (et tal der er stadigt stigende) - hvis de ellers stoler på, at stabilitet, sikkerhed og pålidelighed er i orden i Googles nye betainitiativ.Gmail for your domain er navnet på den nye tjeneste, som interesserede Gmail-brugere kan nå via den diskret adresse som man skal kende for at kunne ansøge om at få tilladelse til at benytte den nye tjeneste.

Integreret chatfunktion
En anden google nyhed er nu, at Googles chatfunktion er tæt integreret med Gmail, hvor chatkonversationer nu er søgbare. For at kunne nå den nye chatlogging er det nødvendigt at indstille brugergrænsefladen i Gmail til engelsk. Vælger man den danske brugergrænseflade, er chatfunktionen ikke tilgængelig.

Monday, February 13, 2006

Boom i netannoncer

Annoncemarkedet har fået appetit på internettet, som står til en vækst på hele 18,8 pct. i år. Det vurderer MEC Medialab i en global prognose for 2006, baseret på data fra PriceWaterhouseCoopers. Den stigende vækst skyldes stigende investeringer i søgeordsannoncering og en solid tilvækst i almindelig onlineannoncering. Den voksende bredbåndspenetration i de fleste nøglemarkeder skærper også annoncemarkedets appetit på internettet. Annoncering på TV vokser også pænt med 8,7 procent, hvilket især skyldes TV-annoncering i forbindelse med vinter-OL og VM i fodbold. Aviserne forventes at vokse med 4,6 pct., magasiner med 5,4 pct. og radio med 4,6 pct., skriver MediaWatch.

Danske virksomheder leger med Wikis

COMPUTERWORLD.DK: Wikis vinder indpas som et værktøj til at dele viden i danske virksomheder. Wikis gør det muligt for alle brugere at redigere alle websider. Eksperter tvivler dog på, at de erstatter traditionelle intranet.

=> Læs hele artiklen i Computerworld her.