Saturday, August 23, 2008

Weekendavisen.dk relanceret



Fra chefredaktøren:

Vi har i nogen tid arbejdet på at lave en hjemmeside, der er, som vi synes, den skal være - en slags femte sektion til avisen. På nettet kan man nemlig gøre ting, der ikke lader sig gøre i papir-avisen.

Vi tager udgangspunkt i bøgernes verden:

På www.weekendavisen.dk kan De læse alle de nye boganmeldelser og derfra nemt og hurtigt købe de bøger, De får lyst til, ofte til fordelagtige priser.

I forbindelse med bøgerne åbner vi med to blogs, hvor læserne kan udveksle meninger, tekster og idiosynkrasier med Lars Bukdahl og Klaus Rothstein.

Vi åbner også plads til, at De selv kan skrive anmeldelser af bøger, De har læst, uanset om disse har været anmeldt i avisen.

Weekendavisen har en lang historie, og vores arkiv rummer alle de artikler, der har stået i avisen siden 1991. I løbet af de næste par uger vil De kunne købe adgang til arkivet, så De kan søge i alle disse mere end 66.000 artikler og finde ud af, hvad vi dengang skrev om bøger, kunst, politiske begivenheder, mad og musik. Artikelarkivet er som skabt til forskning i Danmarks og verdens historie, og der er studenterrabat på arkivadgang i et semester.

Den nyudkomne Weekendavisen ligger naturligvis også på www.weekendavisen.dk. Som noget nyt kan man kun købe og læse avisen som e-paper, hvor siderne er nøjagtig magen til dem, der er i papir-avisen. De finder e-avisen ved at følge linket "Læs Weekendavisen på nettet" til højre på siden.

I introduktionsperioden er e-paper-udgaven gratis for alle, og nederst på siden kan De se ugens artikler, som er de ugentlige otte gratis artikler, ligesom på den gamle hjemmeside.

Desuden åbner vi mulighed for at spille en hel række forskellige spil; mahjong, sudoku, 21 og mange flere - og De kan nemt og hurtigt danne Dem et overblik over Weekendavisens læserrejser.

Men dette er kun begyndelsen; der vil hele tiden komme mere stof.

Martin Krasnik vil fra begyndelsen af oktober blogge fra den amerikanske valgkamp

Synne Rifbjerg vil lave en interaktiv serie om sine debataftener på Louisiana

Louise Windfeld-Høeberg vil skrive fra Zambia om livet, døden og kærligheden, med hele verden som udgangspunkt

Og selv vil jeg skrive om kogebøger

Men der vil dukke mange andre nye påfund op.

Og da www.weekendavisen.dk er et nyt site bygget helt op fra bunden, vil der selvfølgelig være nogle fejl på siden, som vi arbejder på hurtigst muligst at få rettet. Her kan De hjælpe os, ved at sende en mail til web@weekendavisen.dk, hvis De opdager noget, De synes ser forkert ud.

Velkommen til det nye www.weekendavisen.dk!

Mange hilsner
Anne Knudsen

***
chefredaktør