Tuesday, October 30, 2007

Drop interne e-mails - Facebook er fremtiden

Nokias forskningsschef, Terjo Ojanperäs, lægger emailen i graven. Til dels.

Han tror nemlig, at kommende generationer kasserer elektronisk post, når der skal kommunikeres internt i virksomheder. Nye redskaber tager over.

Forskningschefen mener, at hvis produktiviteten holdes i vejret, så skal medarbejdere kommunikere med hinanden internt på åbne fora, som man kender det fra portalen Facebook - i stedet via tidsrøvende emails.

Til Computer Sweden siger Terjo Ojanperäs, at hver generation udvikler sin egen måde at kommunikere på, og derfor vil emails blive den ældre generations værktøj.

»For virksomheder er det livsnødvendigt at finde måder at integrere de nye kommunikationsdirektør i firmaets it-systemer,« mener Ojanperä.

Nokia bruger allerede de nye kommunikationsmidler internt. 1.700 Nokia-ansatte blogger og 4.000 har personlige Facebook-profiler. Desuden har firmaet en intern Second Life-lignende platform.

***

DSB tilbyder Internet i tog


DSB-passagerer kan fra slutningen af november få internetadgang på udvalgte pendlerafgange på strækningen mellem København og Korsør.

Der bliver tale om et tremåneders pilotprojekt i samarbejde med TDC. Går det godt, er planen at udvide internetadgang til hele togturen mellem København og Århus fra slutningen af næste år. Interesserede vil kunne finde de præcise afgange på DSB's hjemmeside.

Oprindelig var det Deutsche Telekoms it-selskab, T-Systems, der skulle levere internet til de danske togpassagerer.

Men intet skete, og i januar meddelte DSB, at aftalen var droppet. I stedet valgte DSB at samarbejde med TDC, der i 2005 til det sidste kæmpede med T-Systems om at komme ind i togvarmen.

***

Monday, October 29, 2007

ERHVERVSBLADET.DK relanceret i dag