Tuesday, July 24, 2007

Over 1 million danskere dater på nettet!

Det er tilsyneladende slet ikke så smart at være single, som mange går og siger. I hvert fald vokser antallet af søgende på de danske datingportaler i denne tid så kraftigt, at antallet af profiler nu langt overstiger antallet af voksne enlige.

Det skriver metroXpress.Ifølge Danmarks Statistik udgør de knap 900.000 personer. Til sammenligning kan fem af de største datingsider alene mønstre næsten 1,1 millioner medlemmer.

"Netdating er et fænomen, der vokser nedefra. De unge har vist, at det fungerer, og nu får det forældrene og de endnu ældre til at springe med på vognen. Det er blevet socialt acceptabelt at møde partnere på den måde," siger parterapeut og forfatter Martin Østergaard.

På den største af nettets datingsider, Dating.dk, genkender marketingschef og stifter Morten Wagner tydeligt den udlægning. Sitet får dagligt mellem 1.500 og 2.000 nye medlemmer, og en stor del af dem er seniorer.

"Vi oplever en klar stigning i gruppen på 50 år eller der-over. På sider som vores kan man jo sidde i ro og mag og danne sig et ordentligt indtryk af modparten, og det passer mange i den aldersgruppe meget bedre end en larmende tur i byen," siger Morten Wagner til metroXpress.

Hos konkurrenten Scor.dk er man dog af den overbevisning, at den ægte magi sjældent opstår uden en vis por-tion musik og kulørte lamper. Derfor inviterer portalen jævnligt brugerne i byen.

"Man har en tendens til at blive enormt krævende og kritisk, når man sidder foran skærmen, og så er det altså godt med en tur ud i den virkelige verden. Det hele nytter jo ingenting, hvis man bare bliver siddende ved skærmen," siger eventmanager hos Scor.dk Joan Bonnevie.

Byture, e-mail og breve til trods, er det dog langtfra altid, der er noget at hente. Ifølge parterapeut Martin Østergaard bruger mange nemlig netdating uden reelt at være interesseret i en ny partner.

"Der er rigtig mange, som udgiver sig for at være single, der i virkeligheden er i et forhold. Mange af dem er forelskede i flirten, men tager den aldrig videre," siger han til metroXpress.

***

1 Comments:

At 6:17 AM, Anonymous Anonymous said...

Tak for informationen :)

 

Post a Comment

<< Home