Monday, July 23, 2007

Jubii... mindste millionunderskud i 6 aar

Over halvdelen af medarbejderne er fyret i det forgangne år. Salget er gået i stå, og bundlinjen afslører et tocifret millionunderskud for femte år i træk.

Men topchefen for det skrantende Jubii melder ikke desto mindre om en "fortsat positiv udvikling" i det friske årsregnskab for et af landets mest besøgte danske netportaler.

Underskuddet i Jubii, der blev slugt af hollandske Lycos Europe i 2000, skrumpede 8 mio. kr. til 11,3 mio. kr. i 2006, hvor salget kravlede op til 58,8 mio. kr. Med en salgsvækst på 7 pct. halter Jubii gevaldigt efter sine danske kolleger af reklamefinansierende netvirksomheder, der gennemsnitligt præsterer tocifrede vækstrater, som fra 2005 til 2006 lå på omkring 30 pct.

På udgiftssiden måtte selskabet atter af med 25 mio. kr. i koncernomkostninger, (der bl.a. omfatter teknisk support, service- og produktydelser) til sin kapitaldonor, Lycos, der oprindelig regnede med, at den danske investering ville generere overskud i 2005. Men efter seks års underskud varsler ejerne, at Jubii’s skæbne blive afgjort næste år.

"Selskabets fortsatte drift er desuden sikret via støtteerklæring afgivet af moderselskabet Lycos Europe N.V. gældende indtil selskabets ordinære generalforsamling i 2008," skriver ledelsen i det netop offentliggjorte Jubii-regnskab.

Går det helt galt for Jubii, er Lycos om nødvendigt villig til at spæde til med kapital og anden assistance, så Jubii "kan indfri sine forpligtelser i takt med forfald", tilføjer ledelsen i årsrapporten, .

Udover ovennævnte støtteerklæring melder ledelsen intet om forventningerne til indeværende år, hvor Jubii efter endnu en rundbarbering er reduceret til 33 ansatte i Danmark fra 71 i 2005, mens en stribe udviklingsaktiviteter samtidig er sivet udlands.

***

0 Comments:

Post a Comment

<< Home