Monday, July 09, 2007

Asien får sit eget Internet-domæne



Nu får Asien sit eget internet-domæne, .asia, og domænenavne med den nye endelse kan registreres fra oktober.

Det er netop blevet offentliggjort at der bliver åbnet for ansøgninger om domænenavne med den nye endelse .asia fra den 9. oktober. Det gælder dog kun for virksomheder, som vil ansøge om domæner for deres registrerede varemærker. Fra den 13. november får de, der allerede har sikret sig domænerne for egne registrerede varemærker, mulighed for at ansøge om yderligere domæner relateret til deres forretning.

Samtidig vil danske virksomheder med kontor i Asien få mulighed for at ansøge om yderligere domænenavne med .asia-endelsen uanset om disse i forvejen er registreret som varemærker. I modsætning til ansøgningsprocessen for .eu-domænet handler det dog ikke om at komme først med sin ansøgning. Er der to eller flere ansøgninger om det samme domæne, går domænet i udbud.

»Nu da datoen for .asia-ansøgninger er officiel, gælder det for danske virksomheder om at beskytte deres varemærker i den del af verdenen. Samtidig er det en god anledning til at udnytte mulighederne for at etablere sig på et hastigt voksende asiatisk marked. Da det europæiske .eu-domæne blev lanceret, oplevede vi flere virksomheder, der først alt for sent tog tidsfristerne alvorlige. Og så spænder man unødigt ben for sig selv,« siger Mikkel Noesgaard, direktør for produktudvikling i domænefirmaet Speednames Business.

Regeringer og organisationer kommer først i køen til domænet, mens privatpersoner først kan registrere .asia-domænenavne fra februar 2008.

***

0 Comments:

Post a Comment

<< Home