Saturday, May 19, 2007

Reklameindustrien har sovet i timen

BUSINESS.DK: De danske forbrugere er langt foran reklameindustrien, der først nu er ved at få øjnene op for mulighederne i digital markedsføring, siger europæisk topchef for reklamebureauet Ogilvy.

Vi bruger omkring 20 procent af vores tid online, mens kun knap 7 procent af markedsføringsbudgetterne går til de digitale medier. Nu gælder det for virksomhederne om at indhente forbrugerne, siger adm. direktør for OgilvyOne, verdens største digital- og relationsbureau.

"Branchen har været for langsom," siger Brian Fetherstonehaugh, der startede sin karriere hos Procter & Gamble, men har været hos Ogilvy de sidste 24 år – heraf de tre som CEO for OgilvyOne worldwide.

Hvorfor har branchen været for langsom?

"For store dele af vores branche har ganske enkelt sovet i timen og ikke interesseret sig for de digitale medier," siger han og peger på, at det digitale område er ved at være det andet største hovedmedie i annoncesammenhænge.

"Tidligere har man set digital som en niche, men ikke anerkendt det som et hovedmedie. Samtidig flyder grænserne sammen med de nye medier, mens mange stadig tænker i den traditionelle opdeling mellem opdelingerne."

For meget fokus på TV

Brian Fetherstonehaugh mener desuden, at TV har fået for meget fokus i reklamesammenhænge:

"Mange marketingdirektører har typisk fået deres job, fordi de har lavet tre fantastiske og kendte TV-reklamer. Og de har lavet noget godt salgsarbejde. Så når de kommer under pres, hvad gør de så?" spørger Brian Fetherstonehaugh og svarer selv:

"Man holder sig til, hvad man ved virker. Men problemet i dag er, at hvad der plejer at virke, ikke nødvendigvis er det, der virker i dag. De skal væk fra det behagelige, kendte. Forbrugerne er langt foran dem."

Vinderne og taberne

Brian Fetherstonehaugh peger på to grupper, der ifølge ham kommer i problemer fremover: Dem, der ignorerer forbrugernes medievaner. Og dem der smider alle de gamle metoder væk og hovedkulds løber efter forbrugerne.

"Vi råder vores kunder til at finde ud af, hvor meget deres kunder bruger de forskellige medier. Og så lade det afspejle sig i markedsføringsbudgetterne," siger han og peger på, at den nye tendens i annoncering er at invitere forbrugerne til annoncen frem for at pådutte dem et budskab.

Ifølge ham er omkring 20 procent af hele reklameindustrien i Europa – og det samme er gældende i Danmark –parate til at handle på forbrugernes ændrede adfærd, mens andre 20 procent ikke har ”set lyset” endnu. Resten har erkendt udviklingen, men er ikke i stand til at handle på den.

***

0 Comments:

Post a Comment

<< Home