Thursday, April 19, 2007

Husholdningen.dk er ved at blive solgt

Det lille online-supermarked husholdningen.dk er ved at blive solgt til en af de tre store detailkæder - Dansk Supermarked, Coop eller Dagrofa, skriver Computerworld.dk.

Husholdningen.dk ønsker ikke at afsløre, hvem af de tre kæder, de har diskuteret opkøb med.

"Jeg vil ikke ødelægge den gode dialog, som vi har fået etableret nu, ved at give pressen oplysninger," siger direktør Andreas Hensen, husholdningen.dk, til Computerworld.dk.

Online-supermarkedets styrke er, at kunderne kan bestille sine dagligvarer over nettet, som derefter leveres til døren. Derfor er virksomheden interessant for detailkæderne, som formentlig kan hente mange penge via e-handel.

Tyder på Dansk Supermarked

Ifølge Computerworld.dk tyder meget på, at det er Dansk Supermarked - der har en markedsandel på 30,2 pct. og står bag blandt andet Bilka, Føtex og Netto - som forbereder sig på at gå online.

Detailkæden vil dog ikke ud med konkrete planer om fremtiden.

"Jeg vil ikke udtale mig om Dansk Supermarkeds strategiske overvejelser. Vi er på et marked, hvor konkurrencen er meget hård, og konkurrenterne holder øje med hinanden. Derfor får du ikke noget ud af mig," siger informationschef Erik Eisenberg fra Dansk Supermarked.

Dansk Supermarked har stadig et stort uudnyttet potentiale, hvad angår det digitale salg. Indtil videre er det kun fotofremkaldelser og musiksalg, som koncernen bruger nettet til.

Coop Danmark, der står bag syv dagligvarekæder og har en markedsandel på 36,6 pct., har allerede plantet en fod på internet-platformen med NETtorvet. Her kan man købe dagligvarer, men i modsætning til husholdningen.dk bringer NETtorvet ikke ud.

"Jeg kender ikke det fjerneste til et kommende opkøb af et online supermarked," siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop.

ISO var den første

ISO, der for nylig blev konverteret til Super Best, var den første til at sælge og udbringe varer via nettet. Selvom omsætningen steg pænt, blev e-handel eventyret dog aldrig rentabelt og måtte lukkes ned i 2002. I 2005 blev kæden opkøbt af Dagrofa, som også afviser et opkøb af husholdningen.dk.

"Vi undersøger selvfølgelig markedet og har blandt andet erfaringerne med ISO's online-initiativ in mente. Men vi har ingen konkrete planer om overtagelser af online-supermarkeder på nuværende tidspunkt," lyder det fra adm. dir. Carsten Normann Dagrofa.

***

0 Comments:

Post a Comment

<< Home