Tuesday, May 29, 2007

Ny onlinechef fra DR til Berlingske

Berlingske Tidende tager nu de første organisatoriske skridt til realiseringen af en ny offensiv strategi for redaktionel integration af den trykte avis og aktiviteterne på nettet.

35 årige Troels Behrendt Jørgensen hentes fra ledelsen af DRs nyhedsaktiviteter på nettet til stillingen som online-redaktionschef på Berlingske Tidende.

Her skal han stå i spidsen for strategi, udvikling og overordnet redaktionel drift af bl.a. Berlingske.dk, Business.dk, ErhvervsBladet.dk og Berlingske Nyhedsmagasins website.

Desuden skal han stå i spidsen for udviklingen af nye redaktionelle initiativer på nye medier, oplyser ansvarshavende chefredaktør Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse.

Troels Behrendt Jørgensen er uddannet journalist og har arbejdet med online-mediet næsten hele sin professionelle karriere.

Han var fra 2002 til 2005 redaktionschef for DR Nyheder Online og tekst-tv og siden 2005 indtil for nylig nyhedschef i DR Nyheder med ansvar for nye medier og Nyhedsbureauet DR Nyheder. Og han har på det seneste været en del af det team, som har stået for udvikling og implementering af DRs ny nyhedskanal på nettet.

Den ny online-redaktionschef får desuden den tværgående ledelsesopgave på Berlingske Tidende at bistå chefredaktionen og den øvrige ledelsesgruppe med at gennemføre en helt ny redaktionel samtænkning af avisproduktion og onlineproduktion.

Berlingske Tidende offentliggør i slutningen af juni sin nye strategi for samspillet mellem avisen og net-aktiviteterne.

Sidste uge meddelte Gregers Wedell-Wedellsborg, der i dag er direktør og redaktør for Berlingske Tidende Nye Medier, at han forlader Berlingske Tidende for at starte som chef for TV 2 Interaktiv til august.

***

0 Comments:

Post a Comment

<< Home