Monday, June 18, 2007

Hemmelighedsfulde Google godt fra start i Danmark

Google Danmark ApS omsatte for lidt mere end 11 mio. kr. i regnskabsåret 2005/06, fremgår det af selskabets første regnskab.

Google, der åbnede kontor i Danmark ved udgangen af 2005, holder bevidst en lav profil i den danske offentlighed. Man kan hverken finde telefonnummer eller e-mail til virksomhedens danske kontor på nettet og telefoniske henvendelser behandles af et advokatkontor i København. Det kommer derfor ikke som den store overraskelse, at regnskabet fra Googles danske kontor ikke er et overflødighedshorn af informationer.
I beretningen konstaterer ledelsen nøgternt:

- Selskabet har i opstartsåret haft en meget positiv udvikling og årets resultat anses derfor for tilfredsstillende.

Officielt udgør tidligere Jubii-chef Peter Friis den danske ledelse af Google. Men i årsregnskabet udgøres direktionen af fem personer, hvoraf ingen besidder et danskklingende navn.

Google regnes for den absolut førende søgemaskine i Danmark, og på den baggrund kan selskabets danske omsætning på 11,4 mio. kr. i regnskabsåret 2005/06 forekomme beskedent og væsentligt mindre end flere større danske webmedier.

Fakta er, at Google aktuelt rider på en bølge af interesse for online-markedsføring, der i øjeblikket skyller ind over Danmark, og det er især Googles såkaldte adwords, der giver travlhed.

Google vil gerne fremstå som en attraktiv arbejdsplads. Af regnskabet fremgår det da også, at ihvertfald selskabets danske medarbejdere tilsyneladende modtager en efter danske forhold pæn hyre.

Udgifter til løn og gager beløber sig til 7,0 mio. kr. i 2005/06. Da det danske kontor først åbnede ved udgangen af 2005 og i gennemsnit har beskæftiget seks ansatte i regnskabsperioden, kan de ansatte i gennemsnit hæve mere end en mio. kr. om året i løn.

***

0 Comments:

Post a Comment

<< Home