Thursday, September 20, 2007

Dating.dk er rasende


Trafiktyveri. Dansk domænehaj har indkøbt 100 domæner, der kun adskiller sig fra kendte danske virksomheder med en stavefejl.. Stavefejl kan være guld værd for domænesnyltere.

Skrives der for eksempel belletnet.dk i stedet for billetnet.dk, ryger den potentielle billetkunde i stedet ind på en hjemmeside registreret af marketingsvirksomheden Berg & West Danmark ApS på Frederiksberg.

- Du må godt citere mig for, at folkene bag den her virksomhed er nogle kujonagtige idioter, siger Morten Wagner.
Hans virksomhed Freeway.dk er en af dem, der har fået domænenavne efterlignet af Berg & West Danmark A/S. Både Freway.dk og Dayting.dk sender brugeren videre til en side, hvor indtastning af personlige oplysninger efter sigende giver adgang til at vinde 10.000 kroner.

- Det var noget, vi gjorde før i tiden, da det var fuldt ud lovligt. Alle gjorde det, og så tænkte vi, at det var en måde at skabe trafik på, siger Brian Westergaard partner i Berg & West Danmark A/S.

Firmaet har registreret omkring 100 domænenavne, hvor kun en stavefejl adskiller dem fra kendte danske domænenavne.

Eksempelvis 'jobendex.dk' og 'freway.dk'. Brian Wester-gaard erkender, at domænenavnene stjæler trafik fra de virksomheder, de efterligner.

- Et eller andet sted er det da ikke helt okay. Men hvis jeg skal forsvare det lidt, så henviser vi jo ikke til konkurrerende sider. Vi sender bare brugeren hen til en konkurrence, siger Brian Berg. Han slår fast, at virksomheden ikke længere benytter sig af domænesnylteri, og at der arbejdes på at lukke siderne.

En stikprøvekontrol viser dog, at langt størstedelen af de fejlstavede domænenavne stadig er aktive.

Læs hele artiklen på erhvervsbladet.dk her.

***

1 Comments:

At 3:51 PM, Anonymous Anonymous said...

Tjek www.gooogle.dk
Dette domæne ejes af Brian Westergaard og er aktivt.

Ved at deltage i undersøgelsen på siden siger man "ja tak" til at modtage tilbud fra bla. www.fordelen.dk

Fordelen.dk ejes sjovt nok af Freeway.

Så man skulle måske lige rense ud i samarbejdspartnerne inden man træder frem og tager afstand.

 

Post a Comment

<< Home