Thursday, September 21, 2006

Surf efter ansigter på nettet

Med en såkaldt biometrisk billedsøgningsmaskine håber firmaet Polar Rose at revolutionere Internettet.
I Malmø er folkene bag Polar Rose i gang med at gøre klar til lanceringen af verdens første søgemaskine med integreret ansigtsgenkendelse.

- Vi har en unik kerneteknologi i absolut verdensklasse, men vigtigst har vi en super god idé til at anvende den på en sjov og innovativ måde, siger adm. direktør i Polar Rose, Nikolaj Nyholm.

30 millioner i venturekapital
Til at løfte den opgave har Polar Rose fået tilført 30 millioner kroner fra Nordic Venture Partners.

- Polar Rose er interessant, fordi vi tror meget på markedet omkring billedsøgning og fordi hele Polar Rose idéen er vildt spændende. Vi kender desuden Nikolaj i forvejen fra Speednames og ved at han og hele holdet kan løfte den opgave, de er gået i gang med, siger partner i Nordic Venture Partners, Claus Højbjerg Andersen.

Kompliceret teknologi
Teknologien er kompliceret, men skulle ifølge folkene bag være enkel at anvende.

Et lille program sørger for at finde ansigter på billeder overalt, hvor der surfes på Internettet. Ansigterne markeres med en rose og et tryk på rosen giver svar på hvem personen er, hvem personen ligner, samt giver surferen mulighed for at skrive information ind om personen i fald surferen ved hvem personen er.

Med programmet følger en søgemaskine, hvor alle noterede billeder lagres og stilles til rådighed for alle.

Polar Rose kan også bruges lokalt til f.eks. at lede efter billeder på sit online fotoalbum og på sigt sin egen harddisk.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home